Skip to main content

Constructor Finlandin juuret ulottuvat vuoteen 1886, jolloin Hjalmar Henrik Kasten perusti nimeään kantavan peltisepänliikkeen Helsinkiin.

Kasten on osa Gonvarri Material Handling -konsernia, johon kuuluu useita brändejä: Kasten, Constructor ja Dexion

Kasten: Vuonna 1886 Hjalmar Henrik Kasten perusti läkkisepänliikkeen Helsinkiin. Ensimmäiset hyllyt valmistettiin v. 1951.

Vuonna 1982 Kasten siirtyi Suomen Sokeri -konserniin ja 1989 konserniin liitettiin norjal. Hövik Stål A/S, kolme vuotta myöhemmin nimeksi tuli Kasten-Hövik. Vuonna 1996 Kasten-Hövik -yhtymä osti Electroluxin Constructor-liiketoiminnan ja yrityksen nimi muuttui Constructoriksi. Kasten säilyi tuotemerkkinä. 

Vuonna 1999 Constructor Group ja Dexion Group yhdistyivät. V. 2004 Constructor Finland siirtyi kotimaiseen omistukseen ja v. 2008 Constructor Finland siirtyi takaisin Groupin omistukseen.

Vuonna 2018 Gonvarri osti Constructor Groupin ja olemme nyt osa Convarri Material Handling -konsernia. Tänä päivänä olemme Kasten-tuotemerkillä alamme markkinajohtaja Suomessa.

Kastenin historia

Kun Helsinki oli valmistautumassa kesän 1952 olympialaisiin, joutui kaupunki uusimaan kalustoaan ja varastojaan. Metallitehdas Kastenin antama hyllytarjous hyväksyttiin ja tehdyt hyllyt saatoivat olla Suomen ensimmäiset kotimaiset teräksiset varastohyllyt. Tästä alkoi Kasten-teräshyllyjen valmistus v. 1951.

Historian saatossa yrityksen nimi on muuttunut useammankin kerran, mutta tuotemerkki on aina ollut Kasten. Kasten tuotteiden valmistaja - Constructor Finland Oy – on toiminut alalla jo yli 130 vuotta.

 • 1886 Hjalmar Henrik Kasten perusti Helsinkiin peltisepänliikkeen Hj. H. Kasten
 • 1951 valmistettiin ensimmäiset pientavarahyllyt
 • 1965 uusi tehdas valmistui Lohjalle
 • 1970 valmistui tehtaan laajennus ja arkisto-, siirto- ja ulokehyllyvalmistus aloittiin
 • 1980 ensimmäinen Paternoster-varastoautomaatti asennettiin
 • 1983 kuormalavahyllyjen ja Paternoster-varastoautomaattien valmistus käynnistyi Lohjalla
 • 1986 koko toiminta siirtyi Helsingistä Lohjalle
 • 1999 uusi P90-kuormalavahyllyjärjestelmä tuotiin markkinoille
 • 2003 ensimmäinen Tornado-varastoautomaatti lanseerattiin
 • 2011 ulokehyllymallisto lanseerattiin
 • 2014 uudistettu P90-kuormalavahyllyjärjestelmä lanseerattiin

Constructor: Constructorin juuret juontavat Electroluxiin. Kasten-Hövik –yhtymä osti Electroluxin Constructor-liiketoiminnan v. 1996 ja nimi muuttui Constructoriksi. Vuosina 1970–2000 Kasten-Hövikin, Electrolux Constructorin, Krammer & Zeutenin, ETH:n ja MTH:n fuusioiden ja yrityjärjestelyjen kautta yrityksestä  kasvoi Scandinavian johtava varasto-, arkisto- ja logistiikkaratkaisujen toimittaja.

Dexion: Kreikkalais-australialainen Demetrius Comino perusti v. 1937 Lontooseen. Hän kehitti 'Dexion Slotted-Angle' -hyllystön (1947) tuoden markkinoille säädettävissä olevan varaston ja raivasi tietä Dexionin mittatilaustyönä tehdyille kuormalava- ja pientavarahyllyille. Dexion liittyi konserniin vuonna 1999.

Stålteknik: Gonvarri Stålteknik AB, myös tunnettu entisellä nimellään Canrena System AB, on toiminut sitten 80-luvun ja on vuosin saatossa kasvanut sekä aktiivisen tuotekehityksen ansiota, että sulautumisten kautta.

Gonvarri Stålteknik AB:lla on vankka asiantuntemus valikoiduissa tuoteryhmissä kuten vetotasoissa, ulokehyllyissä ja tasorakenteissa. Olemme myös erikoistuneita toimittamaan tilaustöinä erikoisempia varastoratkaisuja. Tuotteitamme myydään pääasiassa jälleenmyyjiemme kautta Pohjoismaissa, Saksassa ja Ranskassa.

Kredit on tunnettu varastoratkaisujen tuotemerkki ja yritys on yksi suurimmista kuormalava-siirtohyllytoimijoista Euroopassa. Kredit on perustettu Petr Ševčíkin toimesta vuonna 1991 ja yhtiön kaikki tuotteet suunnitellaan ja tuotetaan Tšekeissä.

Vuoden 2019 loppupuolella Gonvarri Material Handling konserni tiedotti sopimuksesta koko Kreditin osakekannan hankinnasta.