Skip to main content

Asiakas: B & B Tools
Sijainti: Göteborg, Ruotsi
Tuotteet: TORNADO-hissiautomaatit 

B&B Toolsin varastointitarve on lisääntynyt merkittävästi yritysostojen myötä. Sen vuoksi perinteisten varastointikeinojen rinnalle on etsitty nykyaikaisempia vaihtoehtoja. Niistä varastoautomaatit ovat osoittautuneet tehokkaaksi ratkaisuksi.

Ensisijainen syy automaattien hankintaan oli tilan puute. Entinen Schenker Logisticsin 22 000 neliön halli Göteborgissa on 12 metriä korkea ja sen tila haluttiin hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Kymmenen Kasten Tornadoa tarvitsee varaston lattiatilaa yhteensä vain 175 neliötä

‘Näin ensimmäisen kerran varastoautomaatin messuilla 2000-luvun alussa. Toimittaja oli kuitenkin pieni yritys, emmekä uskaltaneet aloittaa mittavaa muutosta heidän kanssaan. Vasta kun Constructor astui kuvioihin, vakuutuimme toimittajan takaamasta laadusta ja resursseista,’ varastopäällikkö  Roger Svensson tunnustaa.

Tilausrivejä kertyy päivässä noin 13 000. Täytöt mukaan lukien tapahtumia on noin 17 000 vuorokaudessa. Luku pyritään uusien Tornadojen myötä kaksinkertaistamaan. Se merkitsisi yli 100 tonnin painoisia lähetyksiä päivittäin.

“Nyt yksi henkilö kerää noin 110 riviä tunnissa. Tavoitteena on päästä vähintään 150 riviin. Se onnistuu yksinkertaisesti siten, että hyödynnämme automaattien koko kapasiteetin eli laitamme enemmän tuotteita jokaiselle alustalle. Automaattihan tekee pääasiallisen työn, eli näin saamme enemmän keräilyjä yhdeltä hyllytasolta, Svensson laskee.

Toimitusvarmuus on toiminnan kulmakivi

Toimitusvarmuus on B & B Toolsille hyvin tärkeää, sitä mitataan päivittäin. Virhekeräilyjen minimoinnissa ratkaisevan tärkeää on Tornadoihin asennettu laservalo, joka osoittaa keräilijälle alustalta oikean keräilykohdan.

”Toimitusvarmuus on Tornadojenansiosta saatu nostettua B & B Toolsin vaatimalle tasolle. Tulevaisuudessa siirrymme kenties hyödyntämään automaateissa myös puhekeräilyä, Svensson ennustaa.

Keräilyvuorossa olevan Tobias Sandströmin mielestä parasta Tornadoissa on se, että tuotteet tulevat keräilijän luo eikä päinvastoin.

“Keräily on todella helppoa. Lisäksi tuotteet voidaan nyt kerätä ergonomisesti sopivalta keräilykorkeudelta, Sandström muistuttaa.


B & B Tools

B&B Toolsilla on Pohjoismaissa lähes 200 jäsenliikettä ja Suomessakin yli 30 palvelemassa teollisuuden työkalu- ja tarviketarpeita. Tools-ketju rakentuu paikallisista toimijoista, yhteisestä rakenteesta - liiketoimintalogiikasta ja tavaramerkistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu lähes 500.000 tuotenimikettä. Tunnetuimpia niistä ovat Moran puukot.