Skip to main content

Asiakas: Palby Marine
Sijainti: Kolding, Tanska
Tuotteet: TORNADO-hissiautomaatit

Tarve

Palby Marine on Tanskan suurin merenkulkulaitteiden ja varaosien tukkukauppa. Yritys myy kaikenlaisia ​​veneilytarvikkeita jälleenmyyjä-, myymälä-, korjaamo- ja laivanrakentajaverkoston kautta kaikkialla Tanskassa.

Yritys omaksui jo varhain automaation käytön varastoinnin optimoimisessa. Tutkittuaan eri toimittajien tarjontaa, he päätyivät Kasten Tornado-varastoautomaattin. Ensimmäinen varastoautomaattitilaus tehtiin vuonna 2009 kahdesta varastoautomaatista, jonka jälkeen seuraavat automaatit toimitettiin vuosina 2011 ja 2015. Nämä erittäin hiljaiset, tietokoneohjautut varasto- ja hissiautomaatit toimivat Tuote-henkilön-luo -periaatteella. Vähentäen kävely-, odotus- ja hakuaikoja se ei ainoastaan ​​tehosta toimintaa, vaan myös vähentää lattiatilan tarvetta jopa 70%.

Kun Palby Marine halusi tehdä uudelleenjärjestelyjä ja ottaa käyttöön ryhmäkeräilyn v. 2016, he tiesivät tarkalleen, mitä tarvitsivat ja tilasivat  vielä kaksi Tornado-varastoautomaattia lisää.  

Ratkaisu

Tornado Warehouse Machine - Palby Marine

Palby Marinella on jatkuvia haasteita varastointikapa-siteetin kanssa, sillä yritykselle tulee vuosittain 1 000–2 000 uutta tuotetta valikoimiinsa niin olemassaolevilta kuin uusilta toimittajilta. Yrityksellä on varastossa yli 10 000 tuotetta ja sen pyrkimyksenä on toimittaa tilaukset yhden päivän kuluessa tilauksesta.

Tornado-varastoautomaatti palvelee heitä selkeästi  hyvin. Perustuen vuosien varrella syntyneeseen suhteeseen ja yrityksen liiketoiminnan tuntemiseen pystyi Constructor suorittamaan asennuksen suhteellisen hiljaisen sesongin aikana. Tämä oli tärkeää, koska rakennuksen katot oli poistettava, jotta uusille koneille saatiin tilaa. Kun varastoautomaatit oli asennettu, piti tuotteet siirtää ja  vapauttaa tilaa uusille kuormalavahyllyille.

Ryhmäkeräilyä ajatellen Tornado tekee siitä helppoa, koska monia tuotteita voidaan säilyttää yritykselle sopivalla tavalla. Keräilyjä voi olla jopa 2500 päivässä. Heidän ei tarvitse enää huolehtia pienten tai hitaasti liikkuvien tuotteiden löytymisestä, sillä Tornado tekee tämän automaattisesti useimpien tuotteiden osalta.

Lopputulos

”Kun meillä on paljon tilauksia, esimerkiksi sesonkiaikana, on ryhmäkeräilystä valtava etu. Se toimii todella hyvin, erityisesti valo-osoittimien ansiosta, jotka näyttävät, mistä laatikosta keräily on tehtävä. Olemme käyttäneet melko paljon energiaa ja rahaa integroimalla Axapta-toiminnanohjausjärjestelmämme ja automaattien TCPlus-järjestelmä. Yleensä meillä on hyvin vähän seisokkeja, mikä on aina hyvä juttu.

"Kun aloitimme investoinnit varastoautomaatteihin, tavoitteena oli hankkia  neljä automaattia. Varastoimme kuitenkin odotettua enemmän pieniä tuotteita ja olemme samaan aikaan saavuttaneet huomattavia hyötyjä ajan- ja tilansäästön suhteen, joten aiomme jatkossa investoida vielä uusiin varastoautomaatteihin.”
Carsten Halling, Warehouse manager.


Palby Marine

Palby Marine on Tanskan suurin merenkulkulaitteiden ja varaosien tukkukauppa. Yrity myy kaikenlaisia veneilytarvikkeita, joita tuodaan ympäri maailmaa. www.palby.dk