Skip to main content

Asiakas: Bosch 
Sijainti: Tanska
Tuotteet: TORNADO-hissiautomaatti 

Bosch (Holger Christiansen A / S) Tanskassa näyttää ulkoa päin vaatimattomalta rakennukselta, mutta kun astuu sisälle, huomaa heti, että se on kaukana tavallisesta.

Yli 40 vuoden ajan asiakkaat ovat arvostaneet Boschin tuotteiden korkeaa laatua sekä erinomaista palvelua ja vahvaa kumppanuutta. Nykyään Bosch-käynnistysakut, laturit, A/C-kompressorit ja autojen sähkövaraosat ja tarvikkeet ovat vakiinnuttaneet paikkansa autoteollisuuden jälkimarkkinoilla.

Nykyään Bosch palvelee yli 16 000 asiakasta maailmanlaajuisesti ja sillä on vientiä yli 85 maahan. Tätä tukee kiinteä myynti- ja jakelukanava, n. 70 prosenttia kaupankäynnistä tapahtuu EU:n alueella ja Venäjällä, verkkokauppa kasvaa nopeasti.

Näiden uskomattomien tupla-Tornado -hissiautomaattien tuomat huimat tehokkuusedut ymmärrettiin jo ensimmäisestä asennuksesta sovittaessa - mutta ensin tarvittiin varta vasten näille suurille varastoautomaateille rakennettu toimistorakennus.

Tämä on tähän päivään mennessä Euroopan suurin täysin automatisoitu tupla-Tornado asennus ja se toimitettiin vaiheittain useiden vuosien ajan. Vuonna 2003 asennettiin kolme tupla-Tornadoa ja seuraavan viiden vuoden aikana asennettiin vielä kuusi tupla-Tornadoa lisää. Viimeisin tupla-Tornado asennettiin vuonna 2014. Varastoautomaattien  kokonaiskapasiteetti oli 4715 m2 ja niiden vaatima lattia-ala on 180m2. 

Ratkaisu:    

Tämä insinöörityön taidonnäyte, joka on vaikuttavat 15 metriä korkea, kätkee sisäänsä uskomattomat 230 tavara-alustaa, alustan koko on 2500 mm x 820 mm. Kun viimeinen tupla-Tornado -hissiautomaatti oli asennettu, tuli hanke lopulliseen vaiheeseensa ja ensimmäisinä asennettuihin automaatteihin päivitettiin ohjelmistot.

Ensin päivitettiin kuusi tupla-Tornadoa, jotka oli alun perin asennettu vuosina 2003 ja 2005. Täysinäiset tavara-alustat oli otettava pois ja siirrettävä myöhemmin asennettuihin varastoautomaatteihin. Tämän suorittamiseksi ymmärrettiin, että se ei onnistu pelkästään ihmisvoimin ja keksittiin erikoistyökalu, jolla alustat siirrettiin Tornadosta toiseen. Tämä prosessi jatkui, kunnes kaikki Tornadot oli päivitetty.

Tämä projekti oli suuri haaste sekä Constructorille että Boschille, koska keräily oli käynnissä koko päivityksen aikana. Tehokkaan tuen varmistamiseksi annettiin suoraan tehtaalta etätukea päivitysprojektin aikana.

Tämän päivityksen ansiosta Bosch voi varmuuskopioida tietokoneohjelmansa käyttökatkosten varalta ja paremman tuvallisuuden takamiseksi. Uusi päivitys sisälsi myös anturit, jotka varmistavata, että alustat palautuvat automaattisesti alkuperäiseen paikkaansa.

Nykyään 10 tupla-Tornadoa toimii 19 tuntia päivässä. Jokaisesta tupla-Tornadosta on mahdollista kerätä 50 000 riviä kuukaudessa, mikäli se toimii keskeytyksettä. Tupla-Tornado varastoautomaatit hallitsevat nyt 60% keräilystä eliminoiden keräilyvirheet ja lisäten tehokkuutta.

Koska Tornadot toimivat pareittain, voi yksi henkilö käyttää kahta varastoautomaattia samanaikaisesti. Keräilijän pitäisi pystyä keräämään 170 tilausriviä tunnissa ilman keskeytyksiä. Jokainen Tornado täytetään vähintään kerran päivässä. Jokaisessa automaatissa on D-, C- ja joitakin B-nimikkeitä.

Nopeimmin liikkuvat tuotteet sijoitettiin pientavarahyllyihin (tuoteet, joita kerätään yli 60 kertaa kuukaudessa). Kaikki muut tuotteet on sijoitettu Tornadoihin.

Tilaukset, jotka saapuvat ennen klo 16.30, toimitetaan  seuraavana päivänä. Täydennystoimitukset lähetetään kolmen päivän sisällä. 1 tunti. paikallisia toimituksia varten