Skip to main content

 Veho automatisoi huoltopisteidensä varaosavarastoja

Asiakas: Veho Oy Ab 
Sijainti: Suomi 
Tuotteet: TORNADO-hissiautomaatti

Tarve

Kun Veho Group Oy Ab osti Sisu Auto Huoltopalvelut Oy:n maan kattavan korjaamoverkoston  alkoi merkittävä huoltoverkoston kehityshanke. Silloin kehitettiin konseptitalomalli, jossa samankaltaisilla modulaariratkaisuilla saatiin lattianeliöt mahdollisimman tehokkaaseen käyttöön. Uusissa konseptitaloissa varastotoimintojen automatisointi on ollut keskeisessä roolissa, kehitysjohtaja Kai Hammar kertoo.

Ratkaisu

Veho hyötyajoneuvojen huoltopisteiden varaosavarastojen sydämenä toimivat Kasten Tornado -varastoautomaatit. Veholla oli kokemusta Constructor Finlandin valmistamista Kasten Tornado -varastoautomaateista jo ennestään. Sellainen on ollut käytössä Vehon tytäryrityksen, Assistor Oy:n, keskusvarastossa. 

Vehon yksikköön Tampereelle toimitettiin neljä Tornadoa, kymmeniin muihin pisteisiin kaksi varastoautomaattia kuhunkin. Automaatit ovat korkeudeltaan 6 – 6,5 metriä ja palettien koko on 4000 x 820 mm. Kaikissa laitteissa on lisäksi valo-osoittimet, jotka näyttävät, mistä laatikosta tavaraa on kerättävä. Viivakoodilukijalla kuitataan keräykset varastonhallintajärjestelmään. 

Tulos

"Saimme automatisoitua prosessimme tavallista pidemmälle integroimalla automaatit toiminnanohjausjärjestelmäämme. Tilaukset voidaan lähettää suoraan Tornadon varastonhallintaohjelmaan ja lisäksi automaateista saadaan tietoa toiseen suuntaan, jolloin käytössämme on reaaliaikainen varastosaldonseuranta", Hammar lisää.

Automaatit ovat nopeuttaneet korjaamoiden huoltotöiden läpimenoaikoja, vähentäneet hävikkiä ja parantaneet työmotivaatiota. Varastoautomaatti on varma varasto myös erikoistyökaluille, joita tarvitaan harvoin. Työkalut löytyvät tarvittaessa eikä niiden etsimiseen kulu turhaa aikaa.

– Tornadojen merkittävänä mitattavana arvona on erityisesti henkilökunnan työmotivaation parantuminen, koska he kokevat uusien työkalujen tarjoavan heille paremmat edellytykset selviytyä päivittäisistä töistä. Se nopeuttaa myös huollettavien autojen läpimenoaikoja, Hammar kertoo.

 Veho

Veho v. 1939 perustettu suomalainen autokaupan yritys, joka toimii myös Ruotsissa ja Baltian maissa. Yhtiö perustettiin Mercedes-Benzin maahantuojaksi, ja merkki on edelleen yrityksen toiminnan ydin henkilöautoista raskaisiin kuorma-autoihin. Veho Hyötyajoneuvot on yksi Vehon liiketoiminta-alueista.